Twijfel jij tussen sedummatten of cassettes (trays) voor jouw sedumdak? Dan kan deze blog jouw wellicht helpen bij je keuze. Wij bieden in onze webshop twee pakketten met sedummatten en twee opties voor cassettes. Het verschil zit het hem in de dikte en het gewicht van het totale sedumdak. Wist je overigens dat;

“Je kunt een sedumdak het hele jaar door plaatsen”

Uiteraard is het niet leuk om een sedumdak in de kou te plaatsen, maar het kan dus wel. Je kunt stellen als de temperatuur onder het nulpunt gaat kun je geen groendak aanleggen. Alle periodes daar buiten zijn prima!

Sedummatten kopen, los of in pakket

Een groendak bestaat vaak uit wortelwerende folie, beschermvlies, drainage, substraat en als top laag de sedumplantjes. Afhankelijk van jouw dak en wensen kun je hier elementen weglaten. Bijvoorbeeld als je de sedummatten als bodembedekking wilt gebruiken. Dan is enkel losse substraat nodig als ondergrond. Wil je losse sedummatten kopen? Kan gewoon 😉

Wat is dan het verschil met cassettes/trays? Het detail zit hem in de opbouw van de lagen. Bij een sedumtray of cassette zit de substraat en drainage in de tray. Bij losse sedummatten in een pakket krijg je de substraat en drainage los geleverd. Het plaatsen van cassettes gaat dus in de regel sneller en is ook wat makkelijker. Het voordeel van matten is wel dat je een mooi egaal geheel krijgt. Bij trays zie je nog weleens het raster van de drainage.

sedummatten sedumdak

Sedumdak trays

Trays of groendak cassettes genoemd zijn kant en klare vierkante tegels eigenlijk. Je plaatst deze in banen op jouw dak. Het voordeel ten opzichte van losse sedummatten is dat ze al drainage, substraat en sedum bevatten. Bij onze sedumtray lichtgewicht zit er zelfs beschermvlies aan de onderzijde. Que kosten is prijziger dan de ander pakketten maar je bent wel zo klaar. En wil je ooit een paar cassettes vervangen of verplaatsen gaat dat heel makkelijk.

sedum trays sedumdak

Hopelijk kun je op basis van deze informatie makkelijker een keuze maken. Heb je als nog vragen? Domme vragen bestaan niet dus stuur een app, mail, bericht of bel gerust!

Vrolijke groet, Team SedumSpecialist