Houdt regenwater vast

Een sedum groendak absorbeert water door buffering in de planten, substraat en drainage. Het vertraagt de afvoer naar de regenpijp en het riool, zuivert het regenwater en zorgt voor verdamping door het sedum. Zo blijft het grondwater op peil en wordt de belasting op het riool verminderd en daaruit voortvloeiende overstromingen beperkt.

Zet CO2 om in zuurstof

De beplanting van een groendak filtert fijnstof uit de lucht en zet vervolgens CO2 om in zuurstof. Met een groendak draag je bij aan een betere lucht.

Lagere omgevingstemperatuur

Planten en ook sedum absorberen zonlicht. Licht van de zon wordt voor 50% geabsorbeerd en 30% gereflecteerd. Zo krijg je een koelere omgeving waardoor het in de zomer ook koeler zal aanvoelen. Indien je een airco hebt zorgt dit ook voor energiebesparing. Buiten dat heeft dit een goed effect op de warmte in de stad.

Hoger rendement op zonnepanelen

Een groendak verlaagt energiekosten en verhoogt het rendement op zonnepanelen, omdat de planten de omgevingstemperatuur verlagen.

Dempt omgevingsgeluid buiten/binnen

Een dak met sedum lijkt op een geluidsbarrière rondom je pand. Het absorbeert geluiden en zorgt voor meer rust, zowel binnen in je pand als buiten.

Verlengt de levensduur van je dak

Kies voor een groendak en je kiest voor bescherming tegen weersomstandigheden als zon, wind, regen en temperatuurwisselingen. Een sedumdak kan de levensduur van jouw dak verdubbelen of ook verdrievoudigen. Dit tot wel 60 jaar of nog langer. Je verdient je investering ongeveer binnen 8 tot 21 jaar terug.

Waardevermeerdering

Wat maakt dat een groendak een waardevermeerdering kan zijn voor jouw woonhuis of schuurdak? Het heeft een natuurlijke en duurzame uitstraling. Het reduceert energiekosten en verlengt de levensduur van je dak.

Biodiversiteit verhogend

De sedum planten, kruiden en grassen die in een groendak verwerkt bevorderen de leefomgeving van insecten, vlinders en vogels. Vooral in steden waar veel steen zichtbaar is. Ook geeft het bewoners meer groen in het aanzicht.

Brandwerende laag

Een groendak is van nature heel vochtig, planten in het algemeen. Zo creëer je een brandwerende laag van natuurlijk materiaal op je kantoorpand of huis.

Snel groen, nauwelijks onderhoud

Met de sedum beplanting van de SedumSpecialist creëer je direct een groen resultaat. De vegetatie is met zorg gekweekt en bij oplevering zijn de matten voor 90% bedekt met groen. Hierdoor is de kans op onkruid ook een stuk kleiner en is onderhoud minimaal.

Tot slot erosiewering

Een sedum groendak zorgt voor een solide en erosiewerende bovenlaag. Hierdoor is de kans op stormschade aanzienlijke kleiner bij harde wind.