In deze video’s laten wij, van de SedumSpecialist jou zien hoe het zelf aanleggen van een groendak in zijn werking gaat. Aan 45 seconden heb je in principe genoeg, maar voor de liefhebber hebben we ook een uitgebreidere versie. Liever rustig een stappenplan lezen? Dat kan hier.

Lichtgewicht sedumdak aanleggen

Ga voor een groen dak met het lichtgewicht pakket. Het pakket is geschikt voor schuurdaken en kleine aanbouwen met een helling tot 25°. Het groendak houdt zo'n 30 L/m2 vast en weegt nat slechts 45 kg. Leg het zelf aan en geniet van de voordelen voor het milieu. Check de video van Mees, Thijs en Wouter hieronder en ga voor groen plezier!

Lichtgewicht sedumtrays aanleggen

Kies voor een groen dak met de lichtgewicht sedumtrays. Geschikt voor daken met een helling tot 15° en makkelijk zelf aan te leggen. Het systeem is tussen de 70-90 mm dik en weegt nat ongeveer 50 kg per m2. Dit groendak houdt 22 L/m2 vast en is daarmee super duurzaam. Bekijk de video hieronder en ga snel aan de slag!

Traditioneel sedumdak aanleggen

Transformeer jouw dak tot een groen paradijs met ons traditioneel sedumdak pakket. Geschikt voor platte daken en tot 15° helling. Het pakket heeft een extra dikke substraatlaag en 8 tot 12 soorten sedum planten. Het groendak is in totaal 80 tot 90 mm dik en weegt nat ongeveer 85 kg/m2. Bekijk de video hieronder en creëer jouw eigen water-buffering van 35 L/m2.

Video's van onze kweker

Sedumtray Click 'n Go

Pakket Lichtgewicht

Pakket Traditioneel