Bijdragen aan een betere wereld… hoe tof klinkt dat?! En je hoeft er niet eens een superheld voor te zijn. Leg op je schuur een sedumdak, dan kom je al een heel eind. Sedumplantjes geven je schuur niet alleen een kleurrijke look, maar absorberen ook regenwater, verlagen de omgevingstemperatuur en zorgen voor blije insecten, vlinders en vogels. En dat zijn nog niet eens alle voordelen. Kortom: begin met leven op een manier die goed is voor de planeet!

Waarom een sedumdak op je schuur?

Een sedumdak bestaat uit, zoals de naam al doet vermoeden, sedum. De plantjes beschikken over een beschermlaag, waardoor ze echte krachtpatsers zijn. Van krakende forst en fikse regenbuien tot windstoten en felle zon, ze houden zich probleemloos staande. Voor de kweek van onze sedummatten gebruiken we 13 verschillende soorten. Per mat kun je wel 6 tot 8 soorten terugvinden wat zorgt voor een bijzonder kleurenpallet, ofwel zeer Instagram-waardig. En het mooiste van alles? Een sedumdak is onderhoudsarm. Geef je de plantjes 1 à 2 keer per jaar wat liefde en aandacht, dan ligt je dak er perfect bij, het hele jaar door.

Is een sedumdak geschikt voor jouw schuur?

Voordat je gelijk enthousiast een van onze sedumpakketten in je winkelmandje gooit, lees dan vooral eerst nog even dit. Bij de SedumSpecialist vind je extensieve sedumdaken. Deze zijn geschikt voor diverse typen daken, ook voor jouw schuurdak. Toch zijn er nog wel enkele randvoorwaarden waar het dak van je schuur aan moet voldoen voordat je er sedum op kunt leggen. Zo moet de hellingsgraad van je dak tussen de 5° en 45° zijn en moet de constructie van je dak sterk genoeg zijn om het sedumdak te kunnen dragen.

Sedum op een plat dak

Heeft jouw schuur een plat dak, dan is er niets dat je tegenhoudt om je eigen sedumdak te realiseren. Je kunt hierbij kiezen tussen sedummatten en sedumcassettes. Een sedummat rol je gemakkelijk uit over het dak van je schuur, terwijl je cassettes in elkaar klikt als een puzzel. Uiteraard kun je het sedumdak aan laten leggen, maar het is nog leuker om zelf te doen. En met ons stappenplan is het super makkelijk!

Natuur blij, jij blij!

Kortom: een sedumdak op je schuur is zo’n gek idee nog niet. Naast dat je je prettiger voelt in een groene omgeving (echt, sla de boeken er maar op na), is de natuur je ook zeer dankbaar. En die waardering willen we natuurlijk allemaal! Vragen? De SedumSpecialist staat voor je klaar.