Eerder schreven wij in deze blog over de voordelen van plaatsen in het najaar. Nu is het tijd om dat van onze kant wat kracht bij te zetten. Gezien de temperaturen van de afgelopen weken, is deze periode ideaal om aan de slag te gaan. Wil jij dit jaar nog een sedumdak? Dat kan binnen een week!

Dé ideale periode, wij helpen een handje

Na het aanleggen van een groen dak is het altijd aan te raden om direct te bemesten en uiteraard goed water te geven. Maar juist in het najaar wil je het dak extra voeding geven. Deze krijg je van ons bij je bestelling 😉 of goedgekeurde offerte. Daarnaast zijn de bezorgkosten tot einde jaar €75,- op alle pallet-pakket bestellingen.

Maar waarom ook alweer juist in het najaar?

In dit seizoen staat de groei van sedum nagenoeg stil, waardoor de matten en cassettes veel minder last hebben van weersinvloeden (verbranden en verdrogen). Zodra in het voorjaar de plantjes weer gaan groeien, wordt er gestart met het aanmaken van nieuwe wortels. Dit komt de aanhechting ten goede. Tevens is het plantje afgehard in het voorjaar en kan deze weer beter tegen de droogte en zon.

Aanleginstructies in het najaar – beetje voorzichtig

  • Leg de vegetatiemat bij de start van de aanleg altijd met de flap op de grond.
  • Rol de mat rustig en gecontroleerd uit.
  • Bemest de vegetatiematten direct na installatie met Sedum conditioner. Strooi 1 kg per 40 m².

Wil jij ook zo’n sedumdak? Dat kan!

Vraag een offerte aan of bestel gemakkelijk via onze webshop. Zit je vol met vragen en wil je liever mailen of bellen? Neem dan gerust contact op via info@sedumspecialist.nl of bel naar 085 1305 495. Wij staan je graag te woord.

Gerelateerde berichten