Tegenwoordig krijgen we steeds vaker de vraag: Welke soort mest moet ik gebruiken in deze specifieke situatie? Met de diverse soorten mest op onze website begrijpen we de verwarring. Daarom willen we jou als lezer graag op weg helpen met jouw problemen. In deze blog schrijven we dan ook over de drie verschillende soorten mest die wij op onze website aanbieden en welke je het beste kunt gebruiken in de situatie waarin je je bevindt.

Sedum Conditioner

Sedum Conditioner is onmisbaar voor de ontwikkeling van sedumplanten. Deze conditioner bevordert de doorworteling van jouw sedumplanten, waardoor ze gezonder en sterker worden. Het is echter niet de bedoeling om de conditioner in de winter te gebruiken; deze is simpelweg ontworpen om een net aangelegd dak te helpen groeien.

Dankzij de aanwezigheid van stikstof (N) en kalium (K) blijft deze meststof langdurig actief, namelijk gedurende 9 maanden. Standaard wordt er conditioner meegeleverd bij het groendak, zodat we kunnen verzekeren dat het dak binnen de kortste keren groen en weelderig wordt!

Product: Sedum mest Conditioner

Wanneer gebruik je conditioner op je sedumdak

Sedum Nutrition

Sedum Nutrition zorgt voor een sterk wortelgestel van de sedumplanten en verhoogt de weerstand van de plant. Naast het verbeteren van de plantstimulatie zorgt het ook voor bodemverbetering. Ons advies is om de bemesting te starten in het najaar, omdat dit de grond lekker sterk houdt om de koude dagen door te komen.

Het is een meststof die 100% organische NPK bevat. NPK staat voor de drie belangrijkste voedingsstoffen die een plant nodig heeft. De 100% organische NPK zorgt ervoor dat jij de gezondste en sterkste plantjes hebt voor de komende lente.

Product: Sedum mest Nutrition

Wanneer gebruik je nutrition op je sedumdak

Sedum Stronger

Sedum Stronger mest is een snelwerkende meststof die de wortels van de sedum versterkt voordat de winter begint, wat resulteert in gezonde en productieve planten in het voorjaar. Het is dan ook belangrijk om deze mest in september/oktober uit te strooien.

Deze mest is vooral bedoeld voor de winter, terwijl Nutrition en Conditioner meer geschikt zijn voor het najaar en voorjaar. Stronger zorgt ervoor dat de planten de koude maanden overleven, zodat jij sterke plantjes hebt in het voorjaar!

Product: Sedum mest Stronger

Wanneer gebruik je stronger op je sedumdak

Heeft u alle informatie gelezen? Maar zijn er nog onduidelijkheden of twijfels? Neem dan hier contact op en dan zorgen wij voor een zo snel mogelijke reactie.