Kant-en-klare sedum cassettes

Met sedum cassettes realiseer je binnen no-time je eigen duurzame groendak. Deze kant-en-klare trays zijn supermakkelijk zelf te leggen; voor je het weet heb je binnen een paar uur jouw dak voorzien van een complete groene dakbedekking. Passen ze niet precies op je dak? Geen punt, je kunt ze namelijk eenvoudig op maat zagen. Ideaal!

Twijfel je of jouw dak geschikt is voor sedum cassettes? Neem dan contact op en stuur ons een foto van de binnenkant van de dakconstructie. Wij voorzien je graag een passend advies. Vuistregel: kun je lopen op een dak, dan kun je er ook prima een sedumdak op plaatsen.

Sedumtray / cassettes Click ‘n Go per m² (85mm dik)

Oorspronkelijke prijs was: €63,95.Huidige prijs is: €55,00. incl BTW

Sedumdaken van blije klanten

De voordelen van sedum

  • Absorbatie: sedum helpt met het absorberen van water. Daarnaast vertragen de plantjes de afvoer van het water naar de regenpijp en het riool, zuiveren ze het regenwater en helpen ze water verdamen.
  • Doe-het-zelf: met onze aanleginstructie is het supermakkelijk om met sedum cassettes je eigen groendak aan te leggen.
  • Van CO2 naar zuurstof: wist je dat sedum fijnstof uit de lucht kan filteren en CO2 omzet in zuurstof? Met een sedumdak draag je dus bij aan een schonere lucht.
  • Lagere omgevingstemperatuur: zonlicht wordt voor 50% geabsorbeerd en voor 30% gereflecteerd door een sedumdak. Dit zorgt voor een lagere omgevingstemperatuur.
  • Hoger rendement op zonnepanelen: doordat het minder warm wordt, is het rendement op je zonnepanelen juist hoger.
  • Dempt omgevingsgeluid: de plantjes vormen als het ware een extra geluidsbarrière, waardoor je zowel binnen als buiten meer omgevingsrust hebt.

Het aanleggen van je eigen sedumdak, hoe doe je dat?

Ook als je geen groene vingers hebt, is jouw sedumdak zo gelegd. Of je nu kiest voor de lichtgewicht cassettes of de click ‘n go sedumtrays, met de bijbehorende aanleginstructies is de klus zo geklaard.

Ben jij meer visueel ingesteld? Dan is het bekijken van onze instructievideo’s zeker de moeite waard! Bijvoorbeeld de video hiernaast, waarin Koen en Wouter de lichtgewicht cassettes plaatsen. Ging het toch allemaal wat te snel, dan kun je natuurlijk ook op je gemak het stappenplan doorlezen.

Zeg je sedumdak, dan zeg je grind!

Als je de keuze hebt kunnen maken tussen de lichte sedum cassettes of de click ‘n go sedumtrays, dan ben je er nog niet. De juiste afwerking van je sedumdak kan namelijk spreekwoordelijk het verschil maken tussen een 8 en een 10. Zeker de moeite waard om even naar te kijken dus. Wat die finishing touch van je groendak dan precies is? Grind!

Grind is ideaal om een vegetatievrije zone langs je dakrand, dakraam of lichtkoepel te creëren. Dit ziet er fancy uit, al zeggen we het zelf, én heeft ook nog eens een belangrijke functie. Door het grind kan er namelijk geen vuil, slib en ander viezigheid in je afvoer terecht komen en ga je verstoppingen tegen. Grind kun je het beste gebruiken in combinatie met een bladvanger of bolrooster. Hoeveel grind je nodig hebt voor jouw sedumdak bereken je eenvoudig met onze grindcalculator. Hoe handig is dat?!

SEDUMDAK AANSCHAFFEN? LET OP DAT JE NIETS VERGEET!

Verschillende toebehoren voor jouw sedumdak

Ga je voor sedum op je dak, dan zijn er wat dingen waar je op moet letten. Bijvoorbeeld of je dak wel wortelwerend is en of je een dak hebt met of zonder dakopstand. In dit soort situarties zouden wortelwerend folie en een dakrandprofiel uitkomst kunnen bieden. Maar in onze webshop vind je nog veel meer handige items voor je groendak! Toch nog lastig wat je wel of niet nodig hebt? Lees dan vooral nog even dit.

Belangrijke items: bladvangers en bolroosters

Bladvanger
Heb je een plat dak met een horizontale afvoer zoals op de linker afbeelding? Dan kun je het beste kiezen voor een bladvanger. De zijuitloop kun je gemakkelijk in de afvoer plaatsen. Zo zorg je ervoor dat bladeren en andere soorten vuil niet in je afvoer kunnen komen.

Bolrooster

Bij een verzonken afvoer op de rechterafbeelding, is het beter te kiezen voor een bolrooster. De bolrooster biedt bescherming tegen het inrollen van grind. Ook wordt zo voorkomen dat je afvoer verstopt raakt door bladeren en ander vuil.

Onderhoud

Sedumplanten zijn echte krachtpatsers en daardoor zeer onderhoudsarm. Maar helaas, er bestaat niet zoiets als een onderhoudsvrij sedumdak. Laat je vooral niet afschrikken door het woord ‘onderhoud’, het valt namelijk allemaal behoorlijk mee. Het belangrijkste is dat je de afvoer in de gaten houdt zodat deze niet verstopt raakt. Verder is het aan te raden om af en toe het onkruid te verwijderen en de plantjes bij droogte te bewateren. Wil je je sedumdak zo mooi en gezond mogelijk houden, dan kun je ze met de juiste bemesting nét dat beetje extra power geven. Hiervoor kun je Groendak Mest of Groendak Nutrition gebruiken.

Subsidie op groendaken

Soms krijg je wel tot 50% subsidie op de aanschafwaarde. Lees hier of jouw gemeente mee doet.

Voordelen sedum kopen

Waarom eigenlijk? Wij leggen aan je uit wat de voordelen zijn van sedummatten kopen.

ADVIES VRAGEN MAG ALTIJD!

Iedereen een groendak is onze missie