Sedum substraat voor je groendak

Sedum substraat is, zoals de naam al doet vermoeden, een speciale bodem die verantwoordelijk is voor de voeding van de sedumplantjes. De kwaliteit van je groendak valt of staat door gebruik van het juiste substraat. 

Het substraat vormt de allerbelangrijkste laag van je groendak. Enerzijds is het substraat de laag waar de plantjes zich in zullen wortelen en waar ze hun voeding vandaan halen. Anderzijds zorgt deze laag ervoor dat het regenwater gebufferd wordt en bij verzadiging het water vlot wordt afgevoerd. De dikte van het substraat kan variëren van 7 tot meer dan 100 centimeter, maar hangt uiteindelijk af van welke planten je op je groendak wilt laten groeien.

Denk je dat je voor je groendak ook wel met gewone tuinaarde uit te voeten kan? Dan moeten we je teleurstellen. Tuinaarde wordt snel samengeperst, waardoor er niet genoeg lucht bij kan komen en de grond verzuurt. Dit leidt weer tot onkruid. Om dit te voorkomen maak je gebruik van minerale substraatmengelingen, wat zorgt voor een stabiele bodem. Ideaal voor diverse soorten sedumplanten.

Sedum substraat voor je groendak