Een dakbedekking van sedum?

Uniek, stijlvol én milieuvriendelijk: een sedum dakbedekking springt niet alleen in het oog, maar is ook nog eens goed voor het milieu. Bovendien is geen enkele plant zo goed bestand tegen windhozen, regenbuien, vorst én felle zon als sedum, dus is het perfect als dakbedekking te gebruiken! Sedum zijn vetplantjes die zichzelf goed in stand kunnen houden en zich verder kunnen ontwikkelen. In onze webshop hebben complete sedumpakketten voor zowel particulieren als bedrijven die zelf een groendak willen aanleggen. Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

sedummatten kopen voor jouw groendak

Voordelen van een sedum dakbedekking

  1. Houd regenwater vast: een dak met sedum absorbeert regenwater. Daarnaast wordt de afvoer van water naar de regenpijp en het riool vertraagd en wordt het regenwater verdampt. Hierdoor is er minder belasting op het riool en vinden er minder overstromingen plaats.
  2. Lagere omgevingstemperatuur: naast water absorbeert een sedum dakbedekking ook voor 50% zonlicht. Bovendien wordt ook nog eens 30% gereflecteerd. Zo blijft de omgevingstemperatuur koeler en hoeft je airco minder hard te werken op warme zomerdagen.
  3. Hoger rendement op zonnepanelen: doordat een groendak zorgt voor een lagere omgevingstemperatuur, verlaag je je energiekosten en wordt zo het rendement op je zonnepanelen verhoogd.
  4. Dempt omgevingsgeluid: sedum zorgt voor een extra geluidsbarrière waardoor je zowel binnen als buiten meer rust ervaart.
  5. Zet CO2 om in zuurstof: de plantjes op je dak filteren fijnstof uit de lucht en zet CO2 vervolgens om in zuurstof. Zo draag je met een sedum dakbedekking bij aan een schonere lucht!
  6. Verhoogt de biodiversiteit: In onze sedummatten kun je wel 6 tot 8 soorten plantjes terugvinden. Deze plantjes dragen bij aan de leefomgeving van insecten, vlinders en vogels.
Groene daken
Groene daken
Groene-daken

Je groendak onderhouden

Er is geen enkele plant die zo goed tegen windhozen, regenbuien, vorst en felle zon kan als sedum. De vetplantjes zijn vrijwel onverwoestbaar en daardoor is er weinig onderhoud nodig. Toch bestaat er niet zoiets als een onderhoudsvrij groendak. Het woord ‘onderhoud’ klinkt heftiger dan het is. Met alleen liefde en aandacht kom je al een behoorlijk eind. Het is vooral belangrijk om de afvoer in de gaten te houden zodat-ie niet verstopt kan raken. Verder zijn je plantjes blij als je eens in de zoveel tijd het onkruid weghaalt en ze bij langdurige droogte wat water geeft. Wil je jouw groendak extra mooi en gezond houden, dan raden we aan om de plantjes twee keer per jaar te bemesten.  Hiervoor kun je Groendak Mest of Groendak Nutrition gebruiken.

Het aanleggen van sedum, hoe doe je dat?

Sedummatten op jouw groendak

Bekijk hier hoe je zelf een traditioneel groendak aanlegt. Deze handige video van 5 minuten legt het helemaal aan je uit.

Binnenkort start de verkoop van cassettes

Wij starten eerdaags met de verkoop van Sedumtrays ook wel cassettes genoemd. Op aanvraag zijn deze al leverbaar.
GEEN KEUZE STRESS, WIJ LEGGEN HET AAN JE UIT!

SedumSpecialist biedt 4 groendak pakketten

Sedumtray / cassettes Click ‘n Go per m² (85mm dik)

Oorspronkelijke prijs was: €63,95.Huidige prijs is: €55,00. incl BTW

Sedumtray Click ‘n Go Light per m² (75mm dik)

Oorspronkelijke prijs was: €56,95.Huidige prijs is: €49,95. incl BTW

Pakket Traditioneel per m² (80-90 mm dik)

Oorspronkelijke prijs was: €54,95.Huidige prijs is: €49,95. incl BTW

Pakket Lichtgewicht per m² (70mm dik)

Oorspronkelijke prijs was: €49,95.Huidige prijs is: €46,95. incl BTW

Subsidie op groendaken

Soms krijg je wel tot 50% subsidie op de aanschafwaarde. Lees hier of jouw gemeente mee doet.

Voordelen sedum kopen

Waarom eigenlijk? Wij leggen aan je uit wat de voordelen zijn van sedummatten kopen.

ADVIES VRAGEN MAG ALTIJD!

Iedereen een groendak is onze missie