Groene daken

Ben je wel eens groene daken tegen gekomen? Dan is de kans groot dat het om een sedumdak ging. Een sedum dak, ook wel groendak genoemd, is een dak waar sedum op groeit. Dit zijn vetplantjes die in staat zijn zichzelf verder te ontwikkelen. Bovendien kunnen ze zich zelfstandig in stand houden, waardoor ze maar erg weinig onderhoud nodig hebben.

Wil jij door het aanzicht van al die groene daken zelf ook een exemplaar? Bij de SedumSpecialist hebben we complete sedumpakketten voor particulieren en bedrijven. We kunnen ervoor zorgen dat je sedum roof binnen no-time wordt aangelegd, maar als je in bent voor een doe-het-zelf project, dan kun je met een sedumdak ook prima uit de voeten. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

sedummatten kopen voor jouw groendak

De voordelen van groene daken

  1. Absorbatie: een sedum roof absorbeert water. Daarnaast vertraagt het de afvoer van water naar de regenpijp en het riool, zuivert het regenwater en wordt het water door de sedum verdampt.
  2. Doe-het-zelf: met onze sedummatten én aanleginstructie kun je eenvoudig zelf je eigen sedumdak aanleggen.
  3. Van CO2 naar zuurstof: de vetplantjes filteren fijnstof uit de lucht en zet CO2 om in zuurstof. Zo draag je met een groendak bij aan een schonere lucht.
  4. Lagere omgevingstemperatuur: naast water absorberen sedumplantjes ook voor 50% zonlicht. Daarnaast wordt het licht voor 30% gereflecteerd. Hierdoor hoeft je airco minder hard te werken op warme zomerdag. Wel zo handig.
  5. Hoger rendement op zonnepanelen: doordat sedum zorgt voor een lagere temperatuur op het dak, wordt het rendement op je zonnepanelen hoger.
  6. Dempt omgevingsgeluid: groene daken creëren een extra geluidsbarrière, waardoor je zowel binnen als buiten meer omgevingsrust hebt.

Benieuwd naar alle andere voordelen die een groen dak met zich meebrengt? Lees het hier.

Groene daken
Groene daken
Groene-daken

Onderhoud van een groendak

Sedumplantjes zijn haast onverwoestbaar, zo lang gaan ze mee. Maar er zijn wel een aantal dingen die je in de gaten moet houden, want hoe graag we het ook zouden willen, een volledig onderhoudsvrij groen dak bestaat niet. Het belangrijkste is om eens in de zoveel tijd je afvoer te controleren. Deze kan namelijk verstopt raken. Daarnaast moet je af en toe het onkruid verwijderen en de plantjes bij veel droogte water geven, daar zullen ze veel baat bij hebben. Ten slotte kun je door het gebruik van Groendak Mest of Groendak Nutrition net dat beetje extra power geven zodat je sedumdak mooi en gezond blijft.

Het aanleggen van je eigen sedumdak, hoe doe je dat?

Sedummatten op jouw sedumdak

Bekijk hier hoe je zelf een traditioneel groendak aanlegt. Deze handige video van 5 minuten legt het helemaal aan je uit.

Sedumtray op jouw sedumdak

Wij zijn gestart met de verkoop van Sedumtrays ook wel sedumdak cassettes genoemd. Normaal en lichtgewicht.
GEEN KEUZE STRESS, WIJ LEGGEN HET AAN JE UIT!

SedumSpecialist biedt 4 groendak pakketten

Sedumtray / cassettes Click ‘n Go per m² (85mm dik)

Oorspronkelijke prijs was: €63,95.Huidige prijs is: €55,00. incl BTW

Sedumtray Click ‘n Go Light per m² (75mm dik)

Oorspronkelijke prijs was: €56,95.Huidige prijs is: €49,95. incl BTW

Pakket Traditioneel per m² (80-90 mm dik)

Oorspronkelijke prijs was: €54,95.Huidige prijs is: €49,95. incl BTW

Pakket Lichtgewicht per m² (70mm dik)

Oorspronkelijke prijs was: €49,95.Huidige prijs is: €46,95. incl BTW

Subsidie op groendaken

Soms krijg je wel tot 50% subsidie op de aanschafwaarde. Lees hier of jouw gemeente mee doet.

Voordelen sedum kopen

Waarom eigenlijk? Wij leggen aan je uit wat de voordelen zijn van sedummatten kopen.

ADVIES VRAGEN MAG ALTIJD!

Iedereen een groendak is onze missie